Код на клиент: Sample
Дата: 2021-10-01

Prospera 2.0

Резултати за Sample


Prospera е система от въпросници, които ти дават информация за твоята бъдеща кариера. Въпросите, на които отговори, ще ти дадат отговор на това какви са твоите професионални интереси, важните за теб неща, каква е увереността ти да се обучаваш в различни специалности, мотивацията и уменията ти за учене, начинът, по който вземаш решения и планираш бъдещето си. Този доклад ще ти даде много информация. Можеш да я използваш, за да разбереш повече за себе си. Можеш просто да запълниш няколко свободни минути с нея. Можеш да я споделиш с приятелите си. Но със сигурност ще ти е полезна, за да решиш  каква специалност в университета да избереш. Надявам се, че ще ти бъде интересно.

 

   ТВОИТЕ ИНТЕРЕСИ     

Преди да избереш по кой кариерен път да поемеш, е много важно да имаш ясен поглед върху интересите си. Харесва ли ти да работиш с таблици или числа или по-скоро те влекат творческите дейности? Може би обичаш да анализираш света около себе си или пък предпочиташ да майсториш неща с ръцете си и да вдъхваш живот на нови предмети и устройства? Отговорите на тези и други въпроси ще ти позволят да придобиеш по-обективна представа за това кои са типовете професии, които биха ти „паснали“, на база на това какво обичаш да правиш и какво – не чак толкова.

 

Тази част от информацията в кариерния ти тест е разделена на 12 професионални сфери, към които спадат повечето професии. Със сигурност някои от тях са по-привлекателни за теб в сравнение с други и точно те определят представата ти за успешна кариера, която има потенциала да те направи не само добър професионалист, но и щастлив човек. В графиката по-долу можеш да видиш всички резултати за твоите интереси (високи резултати са над 7.50 точки, средни - между 3.50 и 7.49, а ниски – под 3.49.

 

 

 

А ето как изглежда твоят „профил“, в зависимост от професионалните области, посочени от теб като най-интересни. Те са следните:

Агронауки

5.13

Изглежда в момента агронауките и производството на храни не са сред най-силните ти интереси. А какво всъщност те влече най-много?

Изкуства

3.98

Харесваш ли изкуството?  Може би имаш интерес към музиката, киното или илюстрациите например, но май не чак толкова, че да работиш нещо в тази сфера...

Икономика и бизнес

6.74

Да работиш с приходите и разходите на компании, да се занимаваш с маркетинг и продажби, или пък да преговаряш за големи сделки и да консултираш в областта на инвестициите – това са неща, които не са ти чак толкова интересни, нали?

Инженерни науки

5.67

Сигурно няма да те изненада, че инженерните професии, новите технологии и производството в областта на електрониката и индустрията не са особено привлекателни области за теб.

Компютърни науки

6.39

Нека позная - най-желаните за теб професии не са свързани с компютърни науки, като програмиране, проектиране на уеб сайтове и други дигитални услуги, поддържане на мрежи, сървъри и друго ИТ оборудване.

Медицина и фармация

3.76

Виждаш ли се, работейки в болница, по цял ден да преглеждаш пациенти и да предписваш подходящото за тях лечение или пък да предотвратяваш болестни епидемии? Не? Така си и мислех.

Педагогика и образование

3.29

Областта на образованието и педагогиката не е сред професиите, които най-силно искаш да упражняваш. Е, поне засега, но кой знае, много учители дори не са си представяли, че ще станат такива... :)

Право и сигурност

5.70

Резултатите ти от теста показват, че няма да ти бъде особено интересно да работиш професии като съдебен изпълнител, нотариус или юрисконсулт. Или може би просто не знаеш достатъчно за тях? 

Социални науки

3.41

Професиите в областта на социалните науки са най-различни - детски психолог, семеен консултант, антрополог или политолог, дори специалист по разрешаване на конфликти. Изглежда, те не са "твоето нещо"…освен ако нямаш високи стойности за просоциални ценности в графиката "Ценности" по-долу?

Точни науки

5.35

Точните науки наистина не са за всички. Може би и ти обичаш да учиш задълбочено и да намираш решения на сложни проблеми, но в някоя друга сфера?

Хуманитарни науки

4.25

Най-често хуманитарните науки са свързани с областите археология, история, литература, теология, филология, философия и др. Разпознаваш ли своите интереси в тях? Според отговорите ти, това не са сред най-желаните професии за теб.

Чужди езици

4.42

Сигурно владееш чужди езици, и все пак изглежда, че те не са на първо място измежду професионалните ти интереси. Но не забравяй, каквото и да работиш, езиците винаги ще са ти полезни!

Любопитно съчетание нали? И това е само началото! Сигурен съм, че информацията в доклада ще ти даде възможност да разбереш повече за себе си: това, което е важно за теб, твоите силни и не толкова силни страни, и много други неща. Защото изборът на специалност и бъдеща кариера е именно това – възможност да правиш нещо, което ти е интересно, да постигаш важни за теб неща и да покажеш най-доброто от себе си. Пожелавам ти успех!

В останалата част от доклада ще разбереш много повече за себе си. Надявам се, че това ще ти помогне да реализираш интересите си и да се насочиш към специалност, която ще те направи истински щастлив/a и ще ти помогне да осъществиш важните за теб неща.

 

  ЦЕННОСТИ

Независимо колко популярно и модерно е нещо, ако то не е важно за теб, едва ли ще ти бъде интересно. Представи си, че ти предложат работа. Ще ръководиш хора, ще имаш много високо заплащане и няма да се налага да правиш никакви промени или да въвеждаш иновации.

Сигурно ще приемеш, нали? Но колко време ще останеш там? Шест месеца, една година … повече? Ако доходите са най-важното нещо за теб – можеш да прекараш целия си живот с такава кариера. Но ако искаш да да създаваш нови неща и да работиш непрекъснато по нови проекти, високата заплата ще е удовлетворение само за кратко.

Защото ценностите ти са също толкова важни, колкото способностите (уменията, които имаш) и интересите, когато избираш своята кариера. Да седиш на плажа с лаптоп и да стартираш нов бизнес, или да си непрекъснато сред хора, които да реализират твоите планове и идеи. Да управляваш фондация, която поощрява други млади хора или да си успешен мениджър в международна търговска фирма. Доходи, престиж, лидерство, иновации…. това са само няколко от важните неща в живота. А възможностите са безкрайни и точно това прави изборът на кариера и специалност в университета понякога толкова труден. Ето кое е най-ценното за теб в професията, която ще те направи щастлив/a. (резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 – средни, а под 3.49 – ниски):

Просоциални ценности

3.63

Вероятно ти харесва да помагаш на другите и да им бъдеш полезен и го правиш винаги, когато това е необходимо. Но в професията, която търсиш, не е задължително това да бъде на първо място. В твоите очаквания, идеалната кариера сигурно ще ти помогне да реализираш други важни за теб неща. Ако в момента не си съвсем сигурен какво точно искаш да правиш, погледни не само високите, но и ниските си резултати от този тест – това ще те ориентира не само кое е важно за теб, но и кое няма да те направи щастлив, дори да ти се струва интересно да го правиш.

Доходи

6.77

Ти знаеш цената на парите и финансовата сигурност е важна част от плановете ти за бъдеща кариера, но сигурно би работил и нещо, което не носи много високи доходи, но което ти е интересно и те вдъхновява. Или просто в момента парите не са от нещата, които са във фокуса ти. Всъщност, ако се ангажираш в професия, в която наистина имаш талант и те прави щастлив, ти със сигурност ще дадеш всичко от себе си и доходите ще дойдат сами, нали?  

Иновации

8.35

Ти си оригинален и креативен, обичаш новите неща и за теб определено е важно да правиш нещо, което ще ти дава възможност да водиш динамичен и разнообразен професионален живот, да създаваш нови продукти или услуги, или пък да подобряваш това, което включват работните ти задължения. Сигурен съм, че точно професиите в областта на иновациите са с най-високи резултати в теста ти за професионални интереси. Ако се чувстваш достатъчно уверен в тях – успех, това е бъдещето! 

Лидерство

8.68

Ти обичаш, и явно умееш, да караш хората да правят това, което искаш. Това е страхотна черта, особено ако откриеш професия, която да ти даде възможност да бъдеш лидер или мениджър и да организираш работата на хората около теб. Защото това изглежда е наистина важно за теб. То е важно и за останалите – всеки има нужда от човек, който да го вдъхновява и води към успеха. Мислил ли си вече коя професия ще ти даде възможност да управляваш и контролираш работата на хората около теб?

Постижения

5.09

Да бъдеш оценен за високите си постижения и всеки ден да постигаш нещо по-добро е донякъде важно за професията, която искаш да практикуваш, но не е решаващо за теб. Понякога просто ти се иска да можеш да се оставиш на течението и да не правиш нищо. Друг път нямаш търпение да вложиш всичките си умения и таланти в това, което правиш. Коя ли професия ще ти даде възможност за това? 

 

 

Престиж

7.99

Престижът е изключително важен за теб и е едно от нещата, които най-силно желаеш от бъдещата си професия. Това не означава непременно да бъдеш известен, а по-скоро да правиш нещо, заради което твоите колеги и хората около теб ще те харесват и уважават. Има много професии, които осигуряват такава кариера и ти ще бъдеш истински щастлив само ако тя ти даде страхотната позиция в обществото, за която мечтаеш. Пожелавам ти успех!

 

  МОТИВАЦИЯ И УМЕНИЯ ЗА УЧЕНЕ

 

Сигурно нямаш търпение да завършиш училище и да се запишеш в университет, или да започнеш работа. Всички изпити и оценки ще бъдат в миналото и най-после наистина ще можеш да правиш нещо, което харесваш и ти е интересно.

Защо тогава ти трябваше да отговаряш на въпроси, свързани с мотивацията и уменията за учене? Сигурно ти е позната фразата „учене през целия живот“. Именно – да научаваш нови неща и да развиваш своите способности е най-добрата инвестиция в успеха. През целия ти живот – по време на следването в университет и по време на цялата ти професионална кариера.

В тази секция ще откриеш кои са твоите силни и не толкова силни страни по отношение на научаването на нови неща, концентрацията, планирането и др. Високи резултати са над 7.50 точки, средни - между 3.50 и 7.49, а ниски – под 3.49.

 

Концентрация

6.03

По принцип нямаш проблеми с концентрацията, но понякога ти е трудно, когато трябва да фокусираш вниманието си върху ученето за продължително време. Това сигурно се случва, когато не ти е интересно в час или материалът е труден. Или пък просто се разсейваш и мислите ти лесно се отклоняват от това, което правиш. Мислил ли си защо е така? Ако искаш да бъдеш наистина добър в това, което правиш, концентрацията може да ти е много полезна. Тя ще ти спестява време докато учиш и така ще можеш да правиш нещата, които харесваш в свободното си време. 

Мотивация за учене

4.60

Като цяло знаеш колко важно ще бъде да си подготвен, каквато и специалност да избереш в университета, но понякога просто не можеш да седнеш и да учиш, защото около теб се случват толкова много неща. Всъщност, твоята мотивация по отношение на ученето е такава, каквато е на повечето хора на твоята възраст. Но не ти ли се иска да си по-успешен от повечето хора? Липсват ти съвсем малко усилия за това.

Стратегии за учене

3.88

Ти се опитваш да учиш с разбиране и да свързваш новите неща със старите си познания, когато трябва да запаметиш нещо. Но понякога просто не ти се отделя време и усилия, и се подготвяш толкова, колкото да „минеш“. Ако ти се струва, че не си съвсем успешен в начина, по който научаваш нови неща, можеш да развиеш тези умения – като си правиш схеми, водиш си записки или дори рисуваш. Няма да те изненадам, ако ти кажа, че ще откриеш, че това ще ти е винаги полезно – особено когато трябва да се справяш с все по-сложните неща за учене, които те очакват. 

Умения за планиране

3.88

Твоето умение да планираш времето си по отношение на ученето е в средните стойности. Това означава, че ако имаш някакви проблеми с това, че не успяваш да свършиш всичко в необходимите срокове, те са същите като на повечето хора на твоята възраст. Успокояващо, нали? Но не ти ли се иска да не си като повечето хора? И да имаш още повече време, в което да правиш приятните за теб неща? Трябват ти още съвсем малко усилия – успех!

 

 

  УВЕРЕНОСТ

Когато вземаме решения, те се определят не само от това, което ни е интересно и важно, но и от нашите способности и мотивация. Често, ние предприемаме важни (или не толкова важни) неща, просто защото усещаме, че ще се справим. Тази увереност не само ни мотивира, но всъщност нерядко ни прави успешни, дори в области, които не бихме предположили.

Сигурно си спомняш, че отговори на няколко въпроса, свързани с твоята увереност да следваш различни специалности. Графиката по-долу ще ти покаже в кои от тях ти усещаш, че ще се справиш страхотно и в кои не толкова.

Би било чудесно, ако високите стойности (над 7.5 точки) съвпадат с интересите и успеха ти в училище. Ако не – може би е добре да поговориш с кариерен консултант, приятел или човек, който работи в съответната област. Особено ако имаш интереси към професия, в която не чувстваш увереност.

 

 

 

  ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ

Решенията не са само правилни или грешни. Те могат да бъдат трудни или лесни. Информираност, колебливост, автономност, следване на стереотипи – оценяването на тези твои качества ще ти помогне да разбереш повече за себе си и (ако е важно за теб) да подобриш начина, по който вземаш решения. Тази част от доклада ще ти даде повече информация за някои проблеми, които повечето твои връстници срещат, когато трябва да кандидатстват в университет или да си изберат бъдеща кариера. Надявам се, че ще ти бъде полезно. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 

Колебания

8.08

Имаш много колебания относно бъдещата си кариера. Може би имаш твърде много интереси, или просто нямаш достатъчно информация? Със сигурност не ти е лесно и сигурно се чувстваш объркан, защото не можеш да вземеш успешно решение. Погледни резултатите си от теста за интереси и ценности. Виж къде са най-високите ти резултати и помисли коя професия би могла да ги обедини. Погледни и теста за свободно време – може би мечтаната кариера е сред нещата, които всъщност най-много обичаш да правиш. 

Нерешителност

6.05

И ти като всеки човек, изправен пред важен избор, понякога си уверен в решенията, които вземаш, а понякога - не. По-добре е, когато усещаш подкрепата на важните за теб хора, нали? Особено ако имат повече опит, или пък са твои приятели, които те познават и знаят какво харесваш. Е, щом четеш този доклад, значи наистина търсиш повече информация, за да направиш най-добрия избор. Тук със сигурност ще откриеш много неща за себе си. Надявам се, че ще ти бъдат полезни и интересни.

Ниска автономност

6.74

Да бъдеш автономен е умение, което те прави спокоен, когато вземаш решения, защото не се стремиш да „угодиш“ на всички или пък да направиш всичко възможно, за да не ги разочароваш. Твоята автономност е в средните граници, което означава, че не се различаваш много от своите връстници. И все пак - възможно е да се чувстваш притиснат от близките ти да вземеш (подходящото) решение за своето бъдеще, с което може би не си напълно съгласен. Или пък  смяташ, че важните за теб хора не ти предоставят достатъчно свобода да решаваш сам. Всичко това не бива да те притеснява, защото повечето кандидат-студенти преминават именно през това. 

Слаба информираност

5.73

Твоята информираност е такава, каквато на повечето твои връстници. И все пак, можеш да направиш още нещо, за да придобиеш наистина реалистична представа за различните видове кариери или специалности в университета. Определено ще ти помогне, ако се срещнеш с професионалисти или с работодатели в областите, които те интересуват, за да разбереш повече за пазара на труда, перспективите ти за професионална реализация и възможностите за развитие. 

Стереотипи

2.02

Ти определено си освободен от всякакви стереотипи по отношение на избора, който ти предстои да направиш. Не се притесняваш, че е възможно да сгрешиш, нито пък те тревожи мнението на повечето хора, че това е избор „за цял живот“. Нямаш стереотипи, което е наистина страхотно. Така виждаш много повече възможности пред себе си, нали? Успя ли да анализираш резултатите си от частта за интереси и ценности? Високите стойности ще ти покажат кое ще те направи наистина щастлив. Успех!

 

 

  КАКЪВ ЧОВЕК СИ?

Има много черти, по които хората се различават, и това ги прави (така, както и теб) уникални. Общителност, артистичност, спонтанност, сдържаност, импулсивност…. Това са все характеристики, по които и ти се отличаваш от твоите връстници.

Е, това никога няма да разберем, защото тези черти не са включени в теста, който ти попълни. В него сме избрали само онези характеристики, които ще ти бъдат полезни сега, точно в този момент, когато трябва да избереш специалност в университета и своя бъдеща кариера.

Всъщност този профил показва твоите силни и не толкова силни черти, които са важни не само в избора ти на професия и кариера, но и в живота като цяло. Стрес, промени, спешни решения, нови преживявания – начинът, по който реагираш на тези предизвикателства, е част от твоята уникална личност. Можеш да разбереш какво те отличава от другите тук. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 

Гъвкавост

6.64

Повечето хора предпочитат да са подготвени за промените – понякога бързо се приспособяват към тях, друг път по-трудно. И при теб е така – трябва ти известно време, за да се ориентираш в обстановката и да се адаптираш към непознатите ситуации. Това е съвсем нормално, просто имай предвид че може би няма да се чувстваш особено добре в твърде динамична среда, а непрекъснатите промени може да ти донесат стрес.

Зрялост

5.21

Имаш сравнително добри социални умения и като цяло успяваш да отстояваш принципите си и да реагираш спокойно и отговорно в повечето ситуации. И все пак понякога ти се иска да оставиш нещата такива, каквито са и просто да се съгласиш с мнението на другите. Много хора се справят и по този начин. Може би не е необходимо постоянно да бъдеш отговорен и да вършиш всичко така, както е правилно. 

Отвореност към нов опит

5.86

Ти си балансиран по отношение на това да експериментираш и да се придържаш към познатите и работещи начини за правене на нещата. Определено няма да се хвърлиш в някакво преживяване, събитие или работа, само защото не са ти се случвали преди или пък само заради възможността да опиташ нещо ново и различно. Обичаш баланса, защото се чувстваш уверен в нещата, които познаваш, и знаеш, че понякога просто няма смисъл да експериментираш. 

Самоувереност

5.60

Ти се чувстваш достатъчно уверен в своите способности и обикновено разпознаваш благоприятните възможности, от които да се възползваш. Като цяло не те е страх, че ще се провалиш – поне не повече отколкото другите хора на твоята възраст – и се справяш добре в критични ситуации. И все пак, когато предприемаш нещо, предпочиташ да си сигурен, че няма твърде голям риск от неуспех. Може би ти трябва още мъничко увереност, за да си наистина успешен. 

Устойчивост на стрес

5.60

Ти се справяш сравнително добре, когато си под стрес, но понякога наистина ти писва и си склонен просто да се откажеш. Но това е само понякога, нали? Ти винаги намираш сили и продължаваш напред. Запази тази своя увереност и не се оставяй трудностите да те обезкуражават. Следвай целите си, фокусирай се върху положителната страна и успеха, който те очаква. Каквото и да правиш, твоята устойчивост винаги ще ти бъде полезна. 

 

 

  ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪДЕЩЕТО

Колко важно е за теб да откриеш идеалната професия? Специалността, която ще запишеш, инструмент ли е да постигнеш целите си? Къде се „виждаш“ след пет или десет години? Отношението към бъдещето не е просто да се надяваш всичко да се „подреди“. То е активна, търсеща позиция на човек като теб – сигурен или пълен с въпроси, решителен или колеблив, експериментиращ или приемащ. Дългосрочно планиране, оптимизъм, ангажираност и амбиции – оцени в каква степен притежаваш тези личностни черти, за да разбереш повече за себе си, както и за това, което можеш да подобриш, за да постигнеш целите си. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 

Амбиции

2.66

Кариерните ти планове може би не са единственото, за което мислиш, но определено знаеш, че те са важни за теб, нали? Ти не си особено амбициозен – не се опитваш да се състезаваш с околните или да се стремиш да надминаваш техните очаквания и предпочиташ да си поставяш цели, които си сигурен, че можеш да изпълниш. Това в никакъв случай не означава, че няма да бъдеш добър професионалист – не всички професии са свързани с непрекъснато съревнование и конкуренция, нали? Успех! 

Ангажираност

2.68

Ти знаеш колко важно е да избереш специалност или професия, в която да бъдеш успешен, но донякъде разчиташ и на своя късмет. Струва ми се, че някак ти липсва връзката между това, което правиш сега, и това какъв ще бъде животът ти след време. Всъщност, не си готов на кой знае какви саможертви, защото вярваш, че ако нещо трябва да се случи, то ще се случи. Да, сигурно е така, но дали не се отказваш твърде лесно, ако срещнеш трудности? Страхотно е, че вече четеш този доклад – това показва, че искаш да разбереш повече за себе си и как да направиш най-добрия кариерен избор за теб.

Времева перспектива

5.62

Като цяло си наясно с нещата, които искаш да постигнеш, и приблизително точно си представяш къде ще бъдеш в следващите няколко години. Е, поне толкова точно, колкото и повечето кандидат-студенти на твоята възраст. И все пак, може би ти липсва малко увереност и оптимизъм, или пък усещането, че много неща зависят от теб. Имам идея – опитай да си представиш всичко, за което мечтаеш и което вярваш, че ще те направи щастлив. Мислиш ли, че това е животът, за който ще мечтаеш и след 10 или 20 години? А сега си направи план от няколко стъпки и го обсъди с някой, чието мнение е важно за теб. Успех!

Оптимизъм

4.40

По принцип се справяш добре в критични ситуации и бързо се възстановяваш от неуспехите си (ако, разбира се, имаш такива), а като цяло си оптимист и вярваш, че всичко ще се развие благоприятно за теб. Често си поставяш реалистични цели, които наистина да можеш да постигнеш, и не губиш мотивация дори да срещнеш пречки. Понякога си наистина постоянен и упорит, когато искаш нещо, а друг път оставяш нещата да се развият от само себе си или разчиташ на късмета си. Като цяло си оптимистична натура, което е наистина полезно във всичко, което ще правиш. Пожелавам ти успех!

 

  СВОБОДНО ВРЕМЕ

Хоби или професия? Това понякога е най-важният въпрос. Вече знаеш кои са областите на твоите професионални интереси, а сега можеш да провериш доколко те са свързани и с любимите неща, които обичаш да правиш. Ще бъде страхотно, ако любимите ти занимания са свързани с тези, към които имаш истински професионален интерес, нали? А ако не са – още по-добре! Така ще имаш както любима работа и кариера, така и хоби, с което да разнообразяваш свободното си време. В графиката по-долу са твоите резултати. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 

  КАРИЕРНИ ПЛАНОВЕ

Сигурно си спомняш, че ти зададохме няколко въпроса за професиите, които обмисляш да избереш, както и някои неща, свързани с тяхната престижност, удовлетвореността на хората, които упражняват тези професии, и доходите, които очакваш да получаваш. След като вече си в края на този доклад и прочете много неща (надявам се и много нови) за себе си, ти предлагам да погледнеш твоя избор на професии, като имаш предвид и всичко, което научи за себе си тук. Ето отговорите на тези въпроси:

 

Професията, която в най-голяма степен бих искал/а да работиш, е: ИТ специалист

• Престижност: Хората се възхищават на тези професионалисти.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че са много удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Да.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Информатика

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Да.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

Професията, която също обмисляш, макар и като втори вариант, е: Икономика

• Престижност: Мисля, че е престижна.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че са много удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Да.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Икономика

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Да.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

 И накрая, твоят трети професионален избор за работа, е: Маркетинг

• Престижност: Мисля, че е престижна.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че са много удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Да.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Маркетинг

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Да.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

 

 

  УСПЕХ В УЧИЛИЩЕ

И накрая, струва ми се, че ще ти е полезно да хвърлиш един поглед върху таблицата по-долу. В нея е твоят успех по различните предмети. Тази информация ще ти помогне да се фокусираш върху областите, които трябва да подобриш, в случай че имаш недостатъчно високи постижения в желаната област.


 

Твоят общ успех до момента 5
Твоят успех по български език и литература 4,50
Твоят успех по първия чужд език 5
Твоят успех по втория чужд език 5
Твоят успех по математика 6
Твоят успех по физика 5,50
Твоят успех по химия 6
Твоят успех по биология 5
Твоят успех по информационни технологии 6
Твоят успех по история 5
Твоят успех по география 4,50
Твоят успех по философия, етика и право 4
Твоят успех по музика 6
Твоят успех по изобразително изкуство 6
Твоят успех по спорт 6

 


Надяваме се, че информацията от този доклад ще ти помогне да намериш сферата, в която имаш потенциала да се реализираш като успешен професионалист и щастлив човек. Преследвай смело мечтите си и помни: всеки от нас носи в себе си уникална комбинация от талант и умения, които само чакат да бъдат открити!

 

Всички права са запазени!
© Hogrefe Editore, Firenze
© Фондация „Хестия“ за българската адаптация на теста.

Инструкции за принтиране*

При принтиране се уверете, че в настройките за принтиране на браузъра:

  • е избран тип хартия А4;
  • е включена опцията за принтиране на фонови изображения /Background images/
  • е изключена опцията за принтиране на хедър и футър

*За най-добър резултат препоръчваме използването на актуална версия на Google Chrome

  Печат