Код на клиент: TEST_CLIENT_0
Дата: 2019-06-25

Prospera 2.0

Резултати за TEST_CLIENT_0


Prospera е система от въпросници, които ти дават информация за твоята бъдеща кариера. Въпросите, на които отговори, ще ти дадат отговор на това какви са твоите професионални интереси, важните за теб неща, каква е увереността ти да се обучаваш в различни специалности, мотивацията и уменията ти за учене, начинът, по който вземаш решения и планираш бъдещето си. Този доклад ще ти даде много информация. Можеш да я използваш, за да разбереш повече за себе си. Можеш просто да запълниш няколко свободни минути с нея. Можеш да я споделиш с приятелите си. Но със сигурност ще ти е полезна, за да решиш  каква специалност в университета да избереш. Надявам се, че ще ти бъде интересно.

 

   ТВОИТЕ ИНТЕРЕСИ     

Преди да избереш по кой кариерен път да поемеш, е много важно да имаш ясен поглед върху интересите си. Харесва ли ти да работиш с таблици или числа или по-скоро те влекат творческите дейности? Може би обичаш да анализираш света около себе си или пък предпочиташ да майсториш неща с ръцете си и да вдъхваш живот на нови предмети и устройства? Отговорите на тези и други въпроси ще ти позволят да придобиеш по-обективна представа за това кои са типовете професии, които биха ти „паснали“, на база на това какво обичаш да правиш и какво – не чак толкова.

 

Тази част от информацията в кариерния ти тест е разделена на 12 професионални сфери, към които спадат повечето професии. Със сигурност някои от тях са по-привлекателни за теб в сравнение с други и точно те определят представата ти за успешна кариера, която има потенциала да те направи не само добър професионалист, но и щастлив човек. В графиката по-долу можеш да видиш всички резултати за твоите интереси (високи резултати са над 7.50 точки, средни - между 3.50 и 7.49, а ниски – под 3.49.

А ето как изглежда твоят „профил“, в зависимост от професионалните области, посочени от теб като най-интересни. Те са следните:

Агронауки

3.74

Изглежда в момента агронауките и производството на храни не са сред най-силните ти интереси. А какво всъщност те влече най-много?

Изкуства

4.47

Харесваш ли изкуството?  Може би имаш интерес към музиката, киното или илюстрациите например, но май не чак толкова, че да работиш нещо в тази сфера...

Икономика и бизнес

7.66

Да работиш с приходите и разходите на компании, да се занимаваш с маркетинг и продажби, или пък да преговаряш за големи сделки и да консултираш в областта на инвестициите – това са все неща, които ти се струват много интересни. Подобна кариера има много предизвикателства и изисква наистина сериозна подготовка. Ако наистина искаш да се занимаваш с икономика, погледни резултатите си от секцията „Какъв човек си“ – там ще откриеш кои са силните ти страни, на които можеш да разчиташ. 

Инженерни науки

8.49

Инженерните професии определено са сред най-желаните за теб. Дори все още да нямаш опит, новите технологии и производството в областта на електрониката и индустрията са области, които смяташ за добра перспектива. А за да си напълно сигурна, препоръчвам ти да погледнеш резултатите си от секция „Мотивация и умения за учене“. Така ще знаеш кои умения е добре да развиеш, за да се подготвиш успешно за бъдещата си кариера. 

Компютърни науки

8.76

Знаеш ли, че ИТ специалистите са сред най-търсените професионалисти на трудовия пазар? Компютърните науки имат огромно приложение – не само като програмиране, проектиране на уеб сайтове и други дигитални услуги, но и поддържане на мрежи, сървъри и друго ИТ оборудване. Ако това е областта, която наистина те интересува (както показват и резултатите ти от тази част на въпросника), ти със сигурност няма да имаш проблеми с намирането на работа. Пожелавам ти успех!

Медицина и фармация

3.74

Виждаш ли се, работейки в болница, по цял ден да преглеждаш пациенти и да предписваш подходящото за тях лечение или пък да предотвратяваш болестни епидемии? Не? Така си и мислех.

Педагогика и образование

3.02

Областта на образованието и педагогиката не е сред професиите, които най-силно искаш да упражняваш. Е, поне засега, но кой знае, много учители дори не са си представяли, че ще станат такива... :)

Право и сигурност

5.34

Резултатите ти от теста показват, че няма да ти бъде особено интересно да работиш професии като съдебен изпълнител, нотариус или юрисконсулт. Или може би просто не знаеш достатъчно за тях? 

Социални науки

5.38

Професиите в областта на социалните науки са най-различни - детски психолог, семеен консултант, антрополог или политолог, дори специалист по разрешаване на конфликти. Изглежда, те не са "твоето нещо"…освен ако нямаш високи стойности за просоциални ценности в графиката "Ценности" по-долу?

Точни науки

6.97

Точните науки наистина не са за всички. Може би и ти обичаш да учиш задълбочено и да намираш решения на сложни проблеми, но в някоя друга сфера?

Хуманитарни науки

4.06

Най-често хуманитарните науки са свързани с областите археология, история, литература, теология, филология, философия и др. Разпознаваш ли своите интереси в тях? Според отговорите ти, това не са сред най-желаните професии за теб.

Чужди езици

8.65

Владеенето на чужди езици е важна част от много професии, свързани с чуждестранни контакти или работа в дипломатически служби. Можеш да бъдеш преводач, да работиш в посолство или консулска служба, да организираш международни конференции или посещения на чуждестранни делегации. Това, че този тип професии е част от нещата, които наистина ще ти бъдат интересни да правиш, е страхотно! Така непрекъснато ще се запознаваш с нови хора, а целият свят ще бъде „отворен“ за теб. 

Любопитно съчетание нали? И това е само началото! Сигурен съм, че информацията в доклада ще ти даде възможност да разбереш повече за себе си: това, което е важно за теб, твоите силни и не толкова силни страни, и много други неща. Защото изборът на специалност и бъдеща кариера е именно това – възможност да правиш нещо, което ти е интересно, да постигаш важни за теб неща и да покажеш най-доброто от себе си. Пожелавам ти успех!

В останалата част от доклада ще разбереш много повече за себе си. Надявам се, че това ще ти помогне да реализираш интересите си и да се насочиш към специалност, която ще те направи истински щастлив/a и ще ти помогне да осъществиш важните за теб неща.

 

  ЦЕННОСТИ

Независимо колко популярно и модерно е нещо, ако то не е важно за теб, едва ли ще ти бъде интересно. Представи си, че ти предложат работа. Ще ръководиш хора, ще имаш много високо заплащане и няма да се налага да правиш никакви промени или да въвеждаш иновации.

Сигурно ще приемеш, нали? Но колко време ще останеш там? Шест месеца, една година … повече? Ако доходите са най-важното нещо за теб – можеш да прекараш целия си живот с такава кариера. Но ако искаш да да създаваш нови неща и да работиш непрекъснато по нови проекти, високата заплата ще е удовлетворение само за кратко.

Защото ценностите ти са също толкова важни, колкото способностите (уменията, които имаш) и интересите, когато избираш своята кариера. Да седиш на плажа с лаптоп и да стартираш нов бизнес, или да си непрекъснато сред хора, които да реализират твоите планове и идеи. Да управляваш фондация, която поощрява други млади хора или да си успешен мениджър в международна търговска фирма. Доходи, престиж, лидерство, иновации…. това са само няколко от важните неща в живота. А възможностите са безкрайни и точно това прави изборът на кариера и специалност в университета понякога толкова труден. Ето кое е най-ценното за теб в професията, която ще те направи щастлив/a. (резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 – средни, а под 3.49 – ниски):

Просоциални ценности

2.20

Сигурно няма да се изненадаш, ако разбереш, че като цяло не си много ориентирана към хората, в смисъла да се грижиш за тяхното благополучие или да им осигуряваш възможности да се развиват. Вероятно социални професии като преподавател, психолог или други кариери, свързани с това, няма да са ти много интересни. Това, разбира се, не означава, че не искаш да бъдеш полезна – всяка професия подобрява живота на хората по някакъв начин, важното е чрез нея да реализираш и това, което е ценно за теб.

Доходи

7.28

Ти знаеш цената на парите и финансовата сигурност е важна част от плановете ти за бъдеща кариера, но сигурно би работила и нещо, което не носи много високи доходи, но което ти е интересно и те вдъхновява. Или просто в момента парите не са от нещата, които са във фокуса ти. Всъщност, ако се ангажираш в професия, в която наистина имаш талант и те прави щастлива, ти със сигурност ще дадеш всичко от себе си и доходите ще дойдат сами, нали?  

Иновации

5.58

За теб е важно да можеш да бъдеш креативна, но също толкова добре ще се справяш и ако не се налага всеки ден да измисляш нещо ново и да бъдеш непрекъснато оригинална. Това определено разширява кръга от професионални области, към които можеш да се насочиш, нали? Ако погледнеш ниските и високите резултати от този тест, те ще ти дадат информация кое е важно за теб (и кое не е), а ако ги съпоставиш с резултатите от теста за интереси, кръгът от потенциални специалности и кариери наистина ще се стесни. Успех!

Лидерство

6.95

За теб е важно да поемеш нещата в свои ръце, когато това е необходимо, или ако ти се наложи, но често е възможно да оставиш хората да работят така, както те смятат за добре. Като цяло лидерството не е най-ценното нещо, което търсиш в една работа, въпреки че сигурно ще се справиш, ако това е част от задълженията ти. Обърни внимание на ценностите, които са с най-висок резултат от този тест. Те ще те ориентират най-добре за това, което е важно за теб в една професия.  

Постижения

1.87

Твоите резултати показват, че за теб не е важно да постигаш непрекъснато високи резултати в бъдещата си кариера. Наистина ли е така? Може би по-скоро не си съвсем сигурна в какво точно си най-добра? Ако е така, погледни отново резултатите си от теста за интереси и този за свободно време – може би истинският ти талант е в нещо, което все още не подозираш. Да имаш професия, в която да прилагаш своите умения и знания и да развиваш своите таланти, е наистина страхотно и със сигурност ще ти донесе успех. 

Престиж

7.74

Престижът е изключително важен за теб и е едно от нещата, които най-силно желаеш от бъдещата си професия. Това не означава непременно да бъдеш известна, а по-скоро да правиш нещо, заради което твоите колеги и хората около теб ще те харесват и уважават. Има много професии, които осигуряват такава кариера и ти ще бъдеш истински щастлива само ако тя ти даде страхотната позиция в обществото, за която мечтаеш. Пожелавам ти успех!

 

  МОТИВАЦИЯ И УМЕНИЯ ЗА УЧЕНЕ

 

Сигурно нямаш търпение да завършиш училище и да се запишеш в университет, или да започнеш работа. Всички изпити и оценки ще бъдат в миналото и най-после наистина ще можеш да правиш нещо, което харесваш и ти е интересно.

Защо тогава ти трябваше да отговаряш на въпроси, свързани с мотивацията и уменията за учене? Сигурно ти е позната фразата „учене през целия живот“. Именно – да научаваш нови неща и да развиваш своите способности е най-добрата инвестиция в успеха. През целия ти живот – по време на следването в университет и по време на цялата ти професионална кариера.

В тази секция ще откриеш кои са твоите силни и не толкова силни страни по отношение на научаването на нови неща, концентрацията, планирането и др. Високи резултати са над 7.50 точки, средни - между 3.50 и 7.49, а ниски – под 3.49.

 

Концентрация

4.21

По принцип нямаш проблеми с концентрацията, но понякога ти е трудно, когато трябва да фокусираш вниманието си върху ученето за продължително време. Това сигурно се случва, когато не ти е интересно в час или материалът е труден. Или пък просто се разсейваш и мислите ти лесно се отклоняват от това, което правиш. Мислила ли си защо е така? Ако искаш да бъдеш наистина добра в това, което правиш, концентрацията може да ти е много полезна. Тя ще ти спестява време докато учиш и така ще можеш да правиш нещата, които харесваш в свободното си време. 

Мотивация за учене

6.48

Като цяло знаеш колко важно ще бъде да си подготвена, каквато и специалност да избереш в университета, но понякога просто не можеш да седнеш и да учиш, защото около теб се случват толкова много неща. Всъщност, твоята мотивация по отношение на ученето е такава, каквато е на повечето хора на твоята възраст. Но не ти ли се иска да си по-успешна от повечето хора? Липсват ти съвсем малко усилия за това.  

Стратегии за учене

8.05

За теб ученето не представлява никаква трудност – ти просто си имаш стратегия, чрез която организираш, или си правиш схеми на нещата, които трябва да научиш, и това те улеснява. Може би имаш отлична памет или пък винаги правиш връзки между различните неща, които учиш – каквато и да е твоята стратегия, тя е успешна. И със сигурност това ще ти помогне във всичко, което правиш, защото всяко ново умение ще се надгражда върху това, което вече си научила. Успех!

Умения за планиране

8.27

Ти си наясно, че доброто планиране е ключът към това, което искаш да постигнеш, и определено си много добра в това. Не оставяш нищо за последния момент и вероятно затова имаш време за всичко. Особено когато се отнася до ученето. Повярвай, това ще ти бъде винаги полезно, защото ти дава перспектива за начина, по който ще планираш всеки ден. Каквато и специалност да избереш, можеш да си сигурна, че ще си винаги „в час“.   

 

  УВЕРЕНОСТ

Когато вземаме решения, те се определят не само от това, което ни е интересно и важно, но и от нашите способности и мотивация. Често, ние предприемаме важни (или не толкова важни) неща, просто защото усещаме, че ще се справим. Тази увереност не само ни мотивира, но всъщност нерядко ни прави успешни, дори в области, които не бихме предположили.

Сигурно си спомняш, че отговори на няколко въпроса, свързани с твоята увереност да следваш различни специалности. Графиката по-долу ще ти покаже в кои от тях ти усещаш, че ще се справиш страхотно и в кои не толкова.

Би било чудесно, ако високите стойности (над 7.5 точки) съвпадат с интересите и успеха ти в училище. Ако не – може би е добре да поговориш с кариерен консултант, приятел или човек, който работи в съответната област. Особено ако имаш интереси към професия, в която не чувстваш увереност.

 

  ВЗЕМАНЕ НА РЕШЕНИЯ

Решенията не са само правилни или грешни. Те могат да бъдат трудни или лесни. Информираност, колебливост, автономност, следване на стереотипи – оценяването на тези твои качества ще ти помогне да разбереш повече за себе си и (ако е важно за теб) да подобриш начина, по който вземаш решения. Тази част от доклада ще ти даде повече информация за някои проблеми, които повечето твои връстници срещат, когато трябва да кандидатстват в университет или да си изберат бъдеща кариера. Надявам се, че ще ти бъде полезно. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Колебания

10.00

Имаш много колебания относно бъдещата си кариера. Може би имаш твърде много интереси, или просто нямаш достатъчно информация? Със сигурност не ти е лесно и сигурно се чувстваш обърканa, защото не можеш да вземеш успешно решение. Погледни резултатите си от теста за интереси и ценности. Виж къде са най-високите ти резултати и помисли коя професия би могла да ги обедини. Погледни и теста за свободно време – може би мечтаната кариера е сред нещата, които всъщност най-много обичаш да правиш. 

Нерешителност

9.06

Изглежда не си много уверена в това да вземеш решението, което ти предстои. Или може би имаш нужда от малко подкрепа или повече информация? Всъщност, сигурно точно по тези причини в момента четеш този доклад. Възможно ли е решението да ти се струва твърде сложно? Или пък се страхуваш, че можеш да сгрешиш? Може би по принцип ти е трудно да вземаш решения? Каквато и да е причината за твоята неувереност, вече си направила първата най-важна стъпка и тя е да опознаеш повече своите силни (и не толкова) страни чрез този тест. Успех!

Ниска автономност

7.37

Да бъдеш автономна е умение, което те прави спокойна, когато вземаш решения, защото не се стремиш да „угодиш“ на всички или пък да направиш всичко възможно, за да не ги разочароваш. Твоята автономност е в средните граници, което означава, че не се различаваш много от своите връстници. И все пак - възможно е да се чувстваш притисната от близките ти да вземеш (подходящото) решение за своето бъдеще, с което може би не си напълно съгласна. Или пък  смяташ, че важните за теб хора не ти предоставят достатъчно свобода да решаваш сама. Всичко това не бива да те притеснява, защото повечето кандидат-студенти преминават именно през това. 

Слаба информираност

7.70

Струва ми се, че имаш нужда от повече информация относно професиите и различните възможности за кариера. Вероятно това е причината да ти е трудно да вземеш решение точно сега. Ако вече си попълнила теста за интереси, погледни кои професии са с най-висок резултат и се опитай да разговаряш с някой, който работи точно това. Той ще ти разкаже в какво се изразява работата му и така ще имаш надеждна и точна информация.

Стереотипи

5.00

В известна степен и ти, както и повечето кандидат-студенти, имаш някои стереотипи по отношение на кариерния си избор. Това не е случайно – всички сме слушали колко важно е да избереш „правилната“ професия или специалност в университета, „за да не съжаляваш после за това цял живот“. Но всъщност познаваш ли някой, който цял живот е работил едно и също? Да, важно е да избереш подходящата за теб професия. Но понякога може и да промениш първоначалния си избор, ако виждаш, че не е най-добрият за теб.  

 

  КАКЪВ ЧОВЕК СИ?

Има много черти, по които хората се различават, и това ги прави (така, както и теб) уникални. Общителност, артистичност, спонтанност, сдържаност, импулсивност…. Това са все характеристики, по които и ти се отличаваш от твоите връстници.

Е, това никога няма да разберем, защото тези черти не са включени в теста, който ти попълни. В него сме избрали само онези характеристики, които ще ти бъдат полезни сега, точно в този момент, когато трябва да избереш специалност в университета и своя бъдеща кариера.

Всъщност този профил показва твоите силни и не толкова силни черти, които са важни не само в избора ти на професия и кариера, но и в живота като цяло. Стрес, промени, спешни решения, нови преживявания – начинът, по който реагираш на тези предизвикателства, е част от твоята уникална личност. Можеш да разбереш какво те отличава от другите тук. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Гъвкавост

7.03

Повечето хора предпочитат да са подготвени за промените – понякога бързо се приспособяват към тях, друг път по-трудно. И при теб е така – трябва ти известно време, за да се ориентираш в обстановката и да се адаптираш към непознатите ситуации. Това е съвсем нормално, просто имай предвид че може би няма да се чувстваш особено добре в твърде динамична среда, а непрекъснатите промени може да ти донесат стрес. 

Зрялост

7.63

Ти имаш принципи, в които вярваш и които защитаваш. Всяка твоя постъпка произлиза от твоите убеждения, като същевременно умееш да поемаш отговорност за своите действия и да защитаваш своите решения без да разваляш отношенията си с околните. Да бъдеш зряла не е свързано с възрастта. Това е твоята нагласа към всичко, което правиш и със сигурност ще ти донесе успех. 

Отвореност към нов опит

6.29

Ти си балансирана по отношение на това да експериментираш и да се придържаш към познатите и работещи начини за правене на нещата. Определено няма да се хвърлиш в някакво преживяване, събитие или работа, само защото не са ти се случвали преди или пък само заради възможността да опиташ нещо ново и различно. Обичаш баланса, защото се чувстваш уверена в нещата, които познаваш, и знаеш, че понякога просто няма смисъл да експериментираш. 

Самоувереност

6.32

Ти се чувстваш достатъчно уверена в своите способности и обикновено разпознаваш благоприятните възможности, от които да се възползваш. Като цяло не те е страх, че ще се провалиш – поне не повече отколкото другите хора на твоята възраст – и се справяш добре в критични ситуации. И все пак, когато предприемаш нещо, предпочиташ да си сигурна, че няма твърде голям риск от неуспех. Може би ти трябва още мъничко увереност, за да си наистина успешна. 

Устойчивост на стрес

7.87

Ти си устойчива на стрес, винаги запазваш спокойствие и не губиш увереност, че ще се справиш, когато имаш трудности. Продължаваш да бъдеш оптимист и дори полагаш още повече усилия, ако нещо не се получава както си очаквала. Не е ли това страхотно? Можеш да се гордееш със себе си – това е една от твоите силни страни, които ще ти помогнат във всякакви сложни ситуации.

 

  ОТНОШЕНИЕ КЪМ БЪДЕЩЕТО

Колко важно е за теб да откриеш идеалната професия? Специалността, която ще запишеш, инструмент ли е да постигнеш целите си? Къде се „виждаш“ след пет или десет години? Отношението към бъдещето не е просто да се надяваш всичко да се „подреди“. То е активна, търсеща позиция на човек като теб – сигурен или пълен с въпроси, решителен или колеблив, експериментиращ или приемащ. Дългосрочно планиране, оптимизъм, ангажираност и амбиции – оцени в каква степен притежаваш тези личностни черти, за да разбереш повече за себе си, както и за това, което можеш да подобриш, за да постигнеш целите си. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Амбиции

5.90

Ти си толкова амбициозна, колкото и другите хора на твоята възраст. Понякога наистина имаш „хъс“ за победа и съревнование, но друг път си доволна от своите постижения сами по себе си. Хубаво е, че си открила баланса. Когато нещо наистина е важно за твоя успех, обичаш да си подготвена и да си най-добрата, но това никога не е било „на всяка цена“ за теб. Понякога е по-ценно да можеш да прецениш възможностите си и да си поставяш реалистични цели, вместо да се стремиш към нещо, което никога няма да постигнеш. 

Ангажираност

4.30

Сравнително често мислиш за бъдещата си професия (или поне толкова често, колкото и другите хора на твоята възраст). Вярваш, че всичко, което правиш, е свързано с твоето бъдеще и затова не се отказваш лесно, когато се появяват някакви проблеми или трудности. Напротив, понякога дори си изработваш „План Б“, на който да разчиташ, ако нещо те изненада. И все пак и ти си човек и понякога странични неща те разсейват. Не се притеснявай, има време за жертви и упорита работа. Все пак сега ти предстои да избереш нещо, което ще те прави щастлива, нали?

Времева перспектива

7.88

Ти си винаги насочена към бъдещето и гледаш всичко в перспектива. И то по позитивен начин, което е супер. Именно бъдещето е това, което те движи, защото там виждаш най-ясно своите реализирани стремежи, планове и мечти. Ти знаеш, че всичко е свързано и това, което правиш сега, със сигурност ще се отрази на щастието ти по-късно. Продължавай така – да планираш дългосрочно ще ти бъде полезно във всичко, което правиш. 

Оптимизъм

8.06

Ти си оптимист и това е страхотно! Не само виждаш положителната страна на всичко, което ти се случва, но и винаги очакваш, че действията ти ще бъдат успешни. Сигурно знаеш, че повечето хора вярват, че начинът, по който човек възприема всичко около себе си, до голяма степен определя неговото бъдеще. Е, ако това е така – твоето бъдеще ще бъде наистина блестящо. Защото във всичко, което предприемаш, ти ще си по-уверена и по-спокойна, когато вярваш, че ще успееш. А сега разгледай и другите резултати в теста – те ще ти подскажат коя специалност или професия ще ти позволи да развиеш най-доброто в себе си. 

 

  СВОБОДНО ВРЕМЕ

Хоби или професия? Това понякога е най-важният въпрос. Вече знаеш кои са областите на твоите професионални интереси, а сега можеш да провериш доколко те са свързани и с любимите неща, които обичаш да правиш. Ще бъде страхотно, ако любимите ти занимания са свързани с тези, към които имаш истински професионален интерес, нали? А ако не са – още по-добре! Така ще имаш както любима работа и кариера, така и хоби, с което да разнообразяваш свободното си време. В графиката по-долу са твоите резултати. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 

  КАРИЕРНИ ПЛАНОВЕ

Сигурно си спомняш, че ти зададохме няколко въпроса за професиите, които обмисляш да избереш, както и някои неща, свързани с тяхната престижност, удовлетвореността на хората, които упражняват тези професии, и доходите, които очакваш да получаваш. След като вече си в края на този доклад и прочете много неща (надявам се и много нови) за себе си, ти предлагам да погледнеш твоя избор на професии, като имаш предвид и всичко, което научи за себе си тук. Ето отговорите на тези въпроси:

 

Професията, която в най-голяма степен бих искал/а да работиш, е: професия, свързана с компютърни науки

• Престижност: Мисля, че е престижна.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че като цяло са удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Да.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Информатика

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Може би.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

Професията, която също обмисляш, макар и като втори вариант, е: професия, свързана с икономика

• Престижност: Не мога да преценя

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Не мога да преценя

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Не мога да преценя.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Икономика

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Може би.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Не мога да преценя.

 

 И накрая, твоят трети професионален избор за работа, е: Психология

• Престижност: Не мога да преценя.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че като цяло са удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Не мога да преценя.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Психология

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Може би.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Не мога да преценя.

 

 

 

  УСПЕХ В УЧИЛИЩЕ

И накрая, струва ми се, че ще ти е полезно да хвърлиш един поглед върху таблицата по-долу. В нея е твоят успех по различните предмети. Тази информация ще ти помогне да се фокусираш върху областите, които трябва да подобриш, в случай че имаш недостатъчно високи постижения в желаната област.


 

Твоят общ успех до момента 6
Твоят успех по български език и литература 6
Твоят успех по първия чужд език 6
Твоят успех по втория чужд език 6
Твоят успех по математика 6
Твоят успех по физика 6
Твоят успех по химия 5,50
Твоят успех по биология 6
Твоят успех по информационни технологии 6
Твоят успех по история 6
Твоят успех по география 6
Твоят успех по философия, етика и право 6
Твоят успех по музика 6
Твоят успех по изобразително изкуство 6
Твоят успех по спорт 6

 


Надяваме се, че информацията от този доклад ще ти помогне да намериш сферата, в която имаш потенциала да се реализираш като успешен професионалист и щастлив човек. Преследвай смело мечтите си и помни: всеки от нас носи в себе си уникална комбинация от талант и умения, които само чакат да бъдат открити!

 

Всички права са запазени!
© Hogrefe Editore, Firenze
© Фондация „Хестия“ за българската адаптация на теста.

Инструкции за принтиране*

При принтиране се уверете, че в настройките за принтиране на браузъра:

  • е избран тип хартия А4;
  • е включена опцията за принтиране на фонови изображения /Background images/
  • е изключена опцията за принтиране на хедър и футър

*За най-добър резултат препоръчваме използването на актуална версия на Google Chrome

  Печат