Код на клиент: test-f
Дата: 2023-07-04

 

Резултати за test-f

Този доклад съдържа подробен анализ на твоята личност и ще ти помогне да опознаеш себе си по-добре. Ще научиш какви са твоите професионални интереси, кои са най-важните за теб неща в професионален план, каква е увереността ти да се обучаваш в различни специалности, колко развита е мотивацията и уменията ти за учене, какъв е начинът, по който вземаш решения и планираш бъдещето си.

Информацията е много, но това не трябва да те плаши. От нея ще разбереш кои са силните ти страни, на които можеш да разчиташ, но и в кои области има нужда да поработиш допълнително. Ще получиш конкретни насоки за следващите стъпки от кариерното си ориентиране, а ако ти трябва допълнителна подкрепа, можеш да се свържеш с нашия кариерен консултант - ще разбереш как накрая на доклада.

 

 

 

     

Кариерните ти интереси са първата стъпка към избора на подходяща специалност и професия. В теста те попитахме какви дейности ти звучат интересни, а сега ще разбереш с кои професионални области са свързани те. Важно е да се насочиш към сфера, която ти е интересна, защото е доказано, че когато харесваме работата си, сме по-мотивирани, учим по-бързо и можем да станем много по-успешни в нея. 

В графиката по-долу са показани 12-те основни професионални сфери, към които спадат повечето професии. Със сигурност някои от тях са по-привлекателни за теб в сравнение с други и точно те определят представата ти за удовлетворяваща кариера, която има потенциала да те направи не само добър професионалист, но и щастлив човек.

Сферите, към които имаш силно изразен интерес, са тези с резултат над 7.50 точки. Най-подходящите специалности и професии за теб вероятно се "крият" точно в тези сфери. Ако пък резултатът ти е между 3.50 и 7.49 в дадена област, това означава, че имаш средно голям интерес към нея. Разгледай и останалите резултати от теста, за да прецениш дали бъдещата ти кариера е в някоя от тези области - напълно възможно е да се окаже така! И накрая, резултат под 3.49 показва, че тази област изобщо не те привлича и определено не препоръчваме да се насочваш натам.

 

 

Агронауки

5.07

Изглежда в момента агронауките и производството на храни не са сред най-силните ти интереси. А какво всъщност те влече най-много?

Изкуства

3.49

Харесваш ли изкуството?  Може би имаш интерес към музиката, киното или илюстрациите например, но май не чак толкова, че да работиш нещо в тази сфера...

Икономика и бизнес

4.31

Да работиш с приходите и разходите на компании, да се занимаваш с маркетинг и продажби, или пък да преговаряш за големи сделки и да консултираш в областта на инвестициите – това са неща, които не са ти чак толкова интересни, нали?

Инженерни науки

3.38

Сигурно няма да те изненада, че инженерните професии, новите технологии и производството в областта на електрониката и индустрията не са особено привлекателни области за теб.

Компютърни науки

3.53

Нека позная - най-желаните за теб професии не са свързани с компютърни науки, като програмиране, проектиране на уеб сайтове и други дигитални услуги, поддържане на мрежи, сървъри и друго ИТ оборудване.

Медицина и фармация

10.00

Да преглеждаш пациенти и да предписваш подходящото за тях лечение или пък да предотвратяваш болестни епидемии – това са някои от нещата, които най-много биха ти харесали да правиш. Сигурна съм, че амбициите ти ще доведат до успех. Бих ти препоръчала да погледнеш и резултатите си от секциите „Какъв човек си“ и „Мотивация и умения за учене“ – те ще ти покажат силните ти страни, на които да разчиташ, както и областите, върху които трябва да поработиш, за да осъществиш амбициите си.

Специалности

Медицински:  Медицина  •  Дентална медицина  •  Зъботехника  •  Фармация  •  Акушерство   •  Здравни грижи  •  Фармакология  •  Токсикология  •  Фармацевтична химия  •  Медицинска козметика


Социални услуги:  Рехабилитация  •  Ерготерапия  •  Кинезитерапия  •  Трудотерапия  •  Здравен мениджмънт  •  Обществено здраве  •  Социални дейности и консултиране  •  Социален мениджмънт  •  Социално предприемачество  •  Гериатрични грижи 

Ресурси

Интервю с акушерка 

Интервю със зъболекар

Педагогика и образование

3.90

Областта на образованието и педагогиката не е сред професиите, които най-силно искаш да упражняваш. Е, поне засега, но кой знае, много учители дори не са си представяли, че ще станат такива... :)

Право и сигурност

5.74

Резултатите ти от теста показват, че няма да ти бъде особено интересно да работиш професии като съдебен изпълнител, нотариус или юрисконсулт. Или може би просто не знаеш достатъчно за тях? 

Социални науки

3.52

Професиите в областта на социалните науки са най-различни - детски психолог, семеен консултант, антрополог или политолог, дори специалист по разрешаване на конфликти. Изглежда, те не са "твоето нещо"…освен ако нямаш високи стойности за просоциални ценности в графиката "Ценности" по-долу?

Точни науки

6.20

Точните науки наистина не са за всички. Може би и ти обичаш да учиш задълбочено и да намираш решения на сложни проблеми, но в някоя друга сфера?

Хуманитарни науки

2.90

Най-често хуманитарните науки са свързани с областите археология, история, литература, теология, филология, философия и др. Разпознаваш ли своите интереси в тях? Според отговорите ти, това не са сред най-желаните професии за теб.

Чужди езици

2.60

Сигурно владееш чужди езици, и все пак изглежда, че те не са на първо място измежду професионалните ти интереси. Но не забравяй, каквото и да работиш, езиците винаги ще са ти полезни!


 

Независимо колко популярно и модерно е нещо, ако то не е важно за теб, едва ли ще ти бъде интересно. Представи си, че ти предложат работа. Ще ръководиш хора, ще имаш много високо заплащане и няма да се налага да правиш никакви промени или да въвеждаш иновации.

Сигурно ще приемеш, нали? Но колко време ще останеш там? Шест месеца, една година … повече? Ако доходите са най-важното нещо за теб – можеш да прекараш целия си живот с такава кариера. Но ако искаш да да създаваш нови неща и да работиш непрекъснато по нови проекти, високата заплата ще е удовлетворение само за кратко.

Защото ценностите ти са също толкова важни, колкото способностите (уменията, които имаш) и интересите, когато избираш своята кариера. Да седиш на плажа с лаптоп и да стартираш нов бизнес, или да си непрекъснато сред хора, които да реализират твоите планове и идеи. Да управляваш фондация, която поощрява други млади хора или да си успешен мениджър в международна търговска фирма. Доходи, престиж, лидерство, иновации…. това са само няколко от важните неща в живота. А възможностите са безкрайни и точно това прави изборът на кариера и специалност в университета понякога толкова труден. Ето кое е най-ценното за теб в професията, която ще те направи щастлив/a. (резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 – средни, а под 3.49 – ниски):

 

Просоциални ценности

7.63

За теб е наистина много важно да работиш нещо, чрез което ще можеш да бъдеш полезна на хората – например, да бъдеш доброволец, да си сътрудничиш с околните и да развиваш техния потенциал, да споделяш и да помагаш. Въобще – да подобряваш живота им. Има много професии, чрез които можеш да допринасяш за по-доброто бъдеще на човечеството – можеш да помагаш на хората директно, например като психолог или лекар. Можеш да правиш това и ако си на позиция, която е свързана с правенето на политики, управлението на бизнес организации или фондации. Страхотно е, че искаш да бъдеш полезна – успех!  

Доходи

6.47

Ти знаеш цената на парите и финансовата сигурност е важна част от плановете ти за бъдеща кариера, но сигурно би работила и нещо, което не носи много високи доходи, но което ти е интересно и те вдъхновява. Или просто в момента парите не са от нещата, които са във фокуса ти. Всъщност, ако се ангажираш в професия, в която наистина имаш талант и те прави щастлива, ти със сигурност ще дадеш всичко от себе си и доходите ще дойдат сами, нали?  

Иновации

1.00

Постоянните промени не са „твоето нещо“. Сигурно по-скоро предпочиташ да си подготвена предварително за това, което се случва, за да знаеш как да реагираш. Затова и да правиш непрекъснато нови неща, да създаваш и да променяш стила си на работа, не е нещо, за което мечтаеш. Това е добре, защото ще ти помогне по-лесно да се ориентираш коя специалност и професия е подходяща за теб.   

Лидерство

3.79

За теб е важно да поемеш нещата в свои ръце, когато това е необходимо, или ако ти се наложи, но често е възможно да оставиш хората да работят така, както те смятат за добре. Като цяло лидерството не е най-ценното нещо, което търсиш в една работа, въпреки че сигурно ще се справиш, ако това е част от задълженията ти. Обърни внимание на ценностите, които са с най-висок резултат от този тест. Те ще те ориентират най-добре за това, което е важно за теб в една професия.  

Постижения

6.19

Да бъдеш оценена за високите си постижения и всеки ден да постигаш нещо по-добро е донякъде важно за професията, която искаш да практикуваш, но не е решаващо за теб. Понякога просто ти се иска да можеш да се оставиш на течението и да не правиш нищо. Друг път нямаш търпение да вложиш всичките си умения и таланти в това, което правиш. Коя ли професия ще ти даде възможност за това? 

Престиж

5.62

Да бъдеш известна, хората да говорят за теб, да се допитват до твоето мнение и постоянно да ти обръщат внимание – за много хора това е супер важно, но за теб невинаги е така. Понякога предпочиташ да не си „под прожекторите“ в това, което правиш. Или пък просто зависи от това, което ще работиш. Ако не си сигурна дали престижът е важен за теб, погледни резултатите от теста за интереси – така ще видиш дали професиите, които харесваш са свързани с оценката на други хора. 

 

 

 


 

 

Сигурно нямаш търпение да завършиш училище и да се запишеш в университет, или да започнеш работа. Всички изпити и оценки ще бъдат в миналото и най-после наистина ще можеш да правиш нещо, което харесваш и ти е интересно.

Защо тогава ти трябваше да отговаряш на въпроси, свързани с мотивацията и уменията за учене? Сигурно ти е позната фразата „учене през целия живот“. Именно – да научаваш нови неща и да развиваш своите способности е най-добрата инвестиция в успеха. През целия ти живот – по време на следването в университет и по време на цялата ти професионална кариера.

В тази секция ще откриеш кои са твоите силни и не толкова силни страни по отношение на научаването на нови неща, концентрацията, планирането и др. Високи резултати са над 7.50 точки, средни - между 3.50 и 7.49, а ниски – под 3.49.

 

 

Концентрация

7.70

Правиш ли нещо специално, за да развиеш своята концентрация? Защото си наистина добра в това. Дори ако трябва да правиш нещо продължително време. Няма нужда да ти казвам, че това ще ти е супер полезно не само в университета, но и в твоята кариера. Да умееш да се фокусираш върху важните неща и да игнорираш маловажните, да мислиш „в дълбочина“, когато работиш върху нещо ново – това е качество, което ще те направи успешна във всичко. 

Мотивация за учене

6.94

Като цяло знаеш колко важно ще бъде да си подготвена, каквато и специалност да избереш в университета, но понякога просто не можеш да седнеш и да учиш, защото около теб се случват толкова много неща. Всъщност, твоята мотивация по отношение на ученето е такава, каквато е на повечето хора на твоята възраст. Но не ти ли се иска да си по-успешна от повечето хора? Липсват ти съвсем малко усилия за това.  

Стратегии за учене

6.10

Ти се опитваш да учиш с разбиране и да свързваш новите неща със старите си познания, когато трябва да запаметиш нещо. Но понякога просто не ти се отделя време и усилия, и се подготвяш толкова, колкото да „минеш“. Ако ти се струва, че не си съвсем успешна в начина, по който научаваш нови неща, можеш да развиеш тези умения – като си правиш схеми, водиш си записки или дори рисуваш. Няма да те изненадам, ако ти кажа, че ще откриеш, че това ще ти е винаги полезно – особено когато трябва да се справяш с все по-сложните неща за учене, които те очакват. 

Умения за планиране

7.84

Ти си наясно, че доброто планиране е ключът към това, което искаш да постигнеш, и определено си много добра в това. Не оставяш нищо за последния момент и вероятно затова имаш време за всичко. Особено когато се отнася до ученето. Повярвай, това ще ти бъде винаги полезно, защото ти дава перспектива за начина, по който ще планираш всеки ден. Каквато и специалност да избереш, можеш да си сигурна, че ще си винаги „в час“.   


 

 

Когато вземаме решения, те се определят не само от това, което ни е интересно и важно, но и от нашите способности и мотивация. Често, ние предприемаме важни (или не толкова важни) неща, просто защото усещаме, че ще се справим. Тази увереност не само ни мотивира, но всъщност нерядко ни прави успешни, дори в области, които не бихме предположили.

Сигурно си спомняш, че отговори на няколко въпроса, свързани с твоята увереност да следваш различни специалности. Графиката по-долу ще ти покаже в кои от тях ти усещаш, че ще се справиш страхотно и в кои не толкова.

Би било чудесно, ако високите стойности (над 7.5 точки) съвпадат с интересите и успеха ти в училище. Ако не – може би е добре да поговориш с кариерен консултант, приятел или човек, който работи в съответната област. Особено ако имаш интереси към професия, в която не чувстваш увереност.

 


 

 

Решенията не са само правилни или грешни. Те могат да бъдат трудни или лесни. Информираност, колебливост, автономност, следване на стереотипи – оценяването на тези твои качества ще ти помогне да разбереш повече за себе си и (ако е важно за теб) да подобриш начина, по който вземаш решения. Тази част от доклада ще ти даде повече информация за някои проблеми, които повечето твои връстници срещат, когато трябва да кандидатстват в университет или да си изберат бъдеща кариера. Надявам се, че ще ти бъде полезно. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Колебания

6.25

Изглежда, че изпитваш определени колебания относно своето бъдеще в професионално отношение, макар че като цяло си наясно какво ще правиш. Може би имаш нужда от още малко информация. Погледни отново резултатите си от теста за интереси и ценности. Те ще ти покажат кое те прави щастлива. Бих ти препоръчал да видиш резултатите си от „Отношение към бъдещето“ – те ще те ориентират кои са силните и слабите ти страни и това сигурно ще те направи по-уверена в решението, което трябва да вземеш. 

Нерешителност

3.25

Ти нямаш никакъв проблем с вземането на решения. Да, може би понякога се нуждаеш от съвет или разговор с някого, но като цяло се справяш страхотно и сама. Не се страхуваш, че можеш да сбъркаш, защото просто знаеш, че дори изборът или решението ти да са грешни, това не е нито фатално, нито непоправимо. И все пак – това, че имаш необходимата увереност не означава, че си винаги права, нали? Радвам се, че си тук – това показва, че искаш да се опознаеш по-добре и да разбереш кои са не само силните, но и слабите ти страни. Успех!

Ниска автономност

4.29

Да бъдеш автономна е умение, което те прави спокойна, когато вземаш решения, защото не се стремиш да „угодиш“ на всички или пък да направиш всичко възможно, за да не ги разочароваш. Твоята автономност е в средните граници, което означава, че не се различаваш много от своите връстници. И все пак - възможно е да се чувстваш притисната от близките ти да вземеш (подходящото) решение за своето бъдеще, с което може би не си напълно съгласна. Или пък  смяташ, че важните за теб хора не ти предоставят достатъчно свобода да решаваш сама. Всичко това не бива да те притеснява, защото повечето кандидат-студенти преминават именно през това. 

Слаба информираност

7.32

Твоята информираност е такава, каквато на повечето твои връстници. И все пак, можеш да направиш още нещо, за да придобиеш наистина реалистична представа за различните видове кариери или специалности в университета. Определено ще ти помогне, ако се срещнеш с професионалисти или с работодатели в областите, които те интересуват, за да разбереш повече за пазара на труда, перспективите ти за професионална реализация и възможностите за развитие.  

Стереотипи

3.51

В известна степен и ти, както и повечето кандидат-студенти, имаш някои стереотипи по отношение на кариерния си избор. Това не е случайно – всички сме слушали колко важно е да избереш „правилната“ професия или специалност в университета, „за да не съжаляваш после за това цял живот“. Но всъщност познаваш ли някой, който цял живот е работил едно и също? Да, важно е да избереш подходящата за теб професия. Но понякога може и да промениш първоначалния си избор, ако виждаш, че не е най-добрият за теб.  


 

 

Има много черти, по които хората се различават, и това ги прави (така, както и теб) уникални. Общителност, артистичност, спонтанност, сдържаност, импулсивност…. Това са все характеристики, по които и ти се отличаваш от твоите връстници.

Е, това никога няма да разберем, защото тези черти не са включени в теста, който ти попълни. В него сме избрали само онези характеристики, които ще ти бъдат полезни сега, точно в този момент, когато трябва да избереш специалност в университета и своя бъдеща кариера.

Всъщност този профил показва твоите силни и не толкова силни черти, които са важни не само в избора ти на професия и кариера, но и в живота като цяло. Стрес, промени, спешни решения, нови преживявания – начинът, по който реагираш на тези предизвикателства, е част от твоята уникална личност. Можеш да разбереш какво те отличава от другите тук. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Гъвкавост

5.72

Повечето хора предпочитат да са подготвени за промените – понякога бързо се приспособяват към тях, друг път по-трудно. И при теб е така – трябва ти известно време, за да се ориентираш в обстановката и да се адаптираш към непознатите ситуации. Това е съвсем нормално, просто имай предвид че може би няма да се чувстваш особено добре в твърде динамична среда, а непрекъснатите промени може да ти донесат стрес. 

Зрялост

4.04

Имаш сравнително добри социални умения и като цяло успяваш да отстояваш принципите си и да реагираш спокойно и отговорно в повечето ситуации. И все пак понякога ти се иска да оставиш нещата такива, каквито са и просто да се съгласиш с мнението на другите. Много хора се справят и по този начин. Може би не е необходимо постоянно да бъдеш отговорна и да вършиш всичко така, както е правилно.

Отвореност към нов опит

3.86

Ти си балансирана по отношение на това да експериментираш и да се придържаш към познатите и работещи начини за правене на нещата. Определено няма да се хвърлиш в някакво преживяване, събитие или работа, само защото не са ти се случвали преди или пък само заради възможността да опиташ нещо ново и различно. Обичаш баланса, защото се чувстваш уверена в нещата, които познаваш, и знаеш, че понякога просто няма смисъл да експериментираш. 

Самоувереност

6.22

Ти се чувстваш достатъчно уверена в своите способности и обикновено разпознаваш благоприятните възможности, от които да се възползваш. Като цяло не те е страх, че ще се провалиш – поне не повече отколкото другите хора на твоята възраст – и се справяш добре в критични ситуации. И все пак, когато предприемаш нещо, предпочиташ да си сигурна, че няма твърде голям риск от неуспех. Може би ти трябва още мъничко увереност, за да си наистина успешна. 

Устойчивост на стрес

4.97

Ти се справяш сравнително добре, когато си под стрес, но понякога наистина ти писва и си склонна просто да се откажеш. Но това е само понякога, нали? Ти винаги намираш сили и продължаваш напред. Запази тази своя увереност и не се оставяй трудностите да те обезкуражават. Следвай целите си, фокусирай се върху положителната страна и успеха, който те очаква. Каквото и да правиш, твоята устойчивост винаги ще ти бъде полезна. 


 

 

Колко важно е за теб да откриеш идеалната професия? Специалността, която ще запишеш, инструмент ли е да постигнеш целите си? Къде се „виждаш“ след пет или десет години? Отношението към бъдещето не е просто да се надяваш всичко да се „подреди“. То е активна, търсеща позиция на човек като теб – сигурен или пълен с въпроси, решителен или колеблив, експериментиращ или приемащ. Дългосрочно планиране, оптимизъм, ангажираност и амбиции – оцени в каква степен притежаваш тези личностни черти, за да разбереш повече за себе си, както и за това, което можеш да подобриш, за да постигнеш целите си. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

Амбиции

5.53

Ти си толкова амбициозна, колкото и другите хора на твоята възраст. Понякога наистина имаш „хъс“ за победа и съревнование, но друг път си доволна от своите постижения сами по себе си. Хубаво е, че си открила баланса. Когато нещо наистина е важно за твоя успех, обичаш да си подготвена и да си най-добрата, но това никога не е било „на всяка цена“ за теб. Понякога е по-ценно да можеш да прецениш възможностите си и да си поставяш реалистични цели, вместо да се стремиш към нещо, което никога няма да постигнеш. 

Ангажираност

6.02

Сравнително често мислиш за бъдещата си професия (или поне толкова често, колкото и другите хора на твоята възраст). Вярваш, че всичко, което правиш, е свързано с твоето бъдеще и затова не се отказваш лесно, когато се появяват някакви проблеми или трудности. Напротив, понякога дори си изработваш „План Б“, на който да разчиташ, ако нещо те изненада. И все пак и ти си човек и понякога странични неща те разсейват. Не се притеснявай, има време за жертви и упорита работа. Все пак сега ти предстои да избереш нещо, което ще те прави щастлива, нали?

Времева перспектива

6.42

Като цяло си наясно с нещата, които искаш да постигнеш, и приблизително точно си представяш къде ще бъдеш в следващите няколко години. Е, поне толкова точно, колкото и повечето кандидат-студенти на твоята възраст. И все пак, може би ти липсва малко увереност и оптимизъм, или пък усещането, че много неща зависят от теб. Имам идея – опитай да си представиш всичко, за което мечтаеш и което вярваш, че ще те направи щастлива. Мислиш ли, че това е животът, за който ще мечтаеш и след 10 или 20 години? А сега си направи план от няколко стъпки и го обсъди с някой, чието мнение е важно за теб. Успех!

Оптимизъм

5.59

По принцип се справяш добре в критични ситуации и бързо се възстановяваш от неуспехите си (ако, разбира се, имаш такива), а като цяло си оптимист и вярваш, че всичко ще се развие благоприятно за теб. Често си поставяш реалистични цели, които наистина да можеш да постигнеш, и не губиш мотивация дори да срещнеш пречки. Понякога си наистина постоянна и упорита, когато искаш нещо, а друг път оставяш нещата да се развият от само себе си или разчиташ на късмета си. Като цяло си оптимистична натура, което е наистина полезно във всичко, което ще правиш. Пожелавам ти успех!

 


 

 

Хоби или професия? Това понякога е най-важният въпрос. Вече знаеш кои са областите на твоите професионални интереси, а сега можеш да провериш доколко те са свързани и с любимите неща, които обичаш да правиш. Ще бъде страхотно, ако любимите ти занимания са свързани с тези, към които имаш истински професионален интерес, нали? А ако не са – още по-добре! Така ще имаш както любима работа и кариера, така и хоби, с което да разнообразяваш свободното си време. В графиката по-долу са твоите резултати. Резултати над 7.50 точки са високи, между 3.50 и 7.49 - средни, а под 3.49 – ниски.

 


 

 

Сигурно си спомняш, че ти зададохме няколко въпроса за професиите, които обмисляш да избереш, както и някои неща, свързани с тяхната престижност, удовлетвореността на хората, които упражняват тези професии, и доходите, които очакваш да получаваш. След като вече си в края на този доклад и прочете много неща (надявам се и много нови) за себе си, ти предлагам да погледнеш твоя избор на професии, като имаш предвид и всичко, което научи за себе си тук. Ето отговорите на тези въпроси:

 

Професията, която в най-голяма степен бих искал/а да работиш, е: лекар

• Престижност: Хората се възхищават на тези професионалисти.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че като цяло са удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Не мога да преценя.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Медицина

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Да.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

Професията, която също обмисляш, макар и като втори вариант, е: Медицински представител

• Престижност: Мисля, че е престижна.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че като цяло са удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Да.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Медицина

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Да.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Много голяма.

 

 

 И накрая, твоят трети професионален избор за работа, е: Еколог

• Престижност: Не мога да преценя.

• Удовлетвореност на хората от тази професия: Мисля, че като цяло са удовлетворени.

• Доходите достатъчни ли ще ти бъдат? Не мога да преценя.

• Каква специалност трябва да запише човек, който иска да упражнява тази професия? Екология

• След като завършиш училище, мислиш ли, че ще запишеш да следваш тази специалност? Може би.

• Каква според теб е вероятността, след като завършиш успешно тази спациалност, да си намериш желаната работа? Не мога да преценя.

 

 


  УСПЕХ В УЧИЛИЩЕ

И накрая, струва ми се, че ще ти е полезно да хвърлиш един поглед върху таблицата по-долу. В нея е твоят успех по различните предмети. Тази информация ще ти помогне да се фокусираш върху областите, които трябва да подобриш, в случай че имаш недостатъчно високи постижения в желаната област.


 

Твоят общ успех до момента 5,50
Твоят успех по български език и литература 6
Твоят успех по първия чужд език 6
Твоят успех по втория чужд език 5
Твоят успех по математика 5
Твоят успех по физика 5
Твоят успех по химия 6
Твоят успех по биология 6
Твоят успех по информационни технологии 5
Твоят успех по история 5
Твоят успех по география 5
Твоят успех по философия, етика и право 6
Твоят успех по музика 6
Твоят успех по изобразително изкуство 6
Твоят успех по спорт 6


 


Надявам се, че информацията от този доклад ще ти помогне да намериш сферата, в която имаш потенциала да се реализираш като успешен професионалист и щастлив човек. Преследвай смело мечтите си и помни: всеки от нас носи в себе си уникална комбинация от талант и умения, които само чакат да бъдат открити!

А сега имаме една молба - сподели мнението си за този тест, за да ни помогнеш да подобрим NEXTSTEP. Имаме само няколко въпроса към теб. Ще ти онеме по-малко от 1 минута! 😊 Дай обратна връзка тук.

Ще се радваме да ти бъдем полезни и да улесним пътя към твоето кариерно откритие, затова те каним да ни последваш в социалните мрежи, където споделяме актуална и интересна информация от света на образованието и професионалното развитие. 

 

Последвай ни на:            

 


 

 

Всички права са запазени!
© Hogrefe Editore, Firenze
© Фондация „Хестия“ за българската адаптация на теста.

 

Инструкции за принтиране*

При принтиране се уверете, че в настройките за принтиране на браузъра:

  • е избран тип хартия А4;
  • е включена опцията за принтиране на фонови изображения /Background images/
  • е изключена опцията за принтиране на хедър и футър

*За най-добър резултат препоръчваме използването на актуална версия на Google Chrome

  Печат